Nonni! Reissu on alkanut. Haaveita jo toteutettuna eikä vielä pahempia kommelluksia ole sattunut.

New York oli juurikin sellainen mistä oli varoiteltu, mielettömän hieno kaupunki! Muutaman päivän visiitillä ei tietenkään kerennyt kaikkea näkemään, lähinnä perusnähtävyyksille ehdittiin (kiitos hyvän aikataulutuksen), mutta olihan ne käymisen arvoisia. Tutustuminen kaupunkiin on siis suoritettu ja seuraavalla kerralla ehtii sitten nähdä lisää.

Päällimmäisenä mielessä tottakai jo aiemmin mainitsemani lätkäpeli Rangers - Panthers. Madison Square Garden on paikkana mieletön. Paikat meillä oli parvelta, kuitenkin loistavat näkymät peliin, niinkun varmaan joka puolelta hallia. Iso ihmetyksen aihe oli tunnelmassa, Tampereen Hakametsää kun sanotaan kirkoksi sen ankean tunnelman tähden, niin tuolla n.16000 ihmistä kykeni olemaan suurimman osan pelistä vähintäänkin yhtä hiljaa. Peli oli hyvä, tosin sekin TV-kuvan tuomaan nopeuteen tottuneelle hiukan hitaan oloista, ei haitannut, ens kerralla sitten pleksin takaa paikat! :) Illan kohokohta oli tietenkin pelin jälkeen, kun Panthers-stara Aleksander Barkov oli hommannut meille passit, joilla pääsimme tapaamaan häntä pelin jälkeen. Muutamat jutut pelistä, nimmarit ja kuvat Sashan kanssa maailman legendaarisimmassa urheilupyhätössä oli melkoisen mieleenpainuva hetki kiekkofanille!

New%20York%20%28219%29.jpg

Empire State Building oli myös jonottamisen arvoinen setti! Sieltä sai aika mukavasti kokonaiskuvaa kaupungin mittasuhteista ja talojen massiivisuudesta. Katutasolla tottakai ihmeteltävää riittää jokaisella streetillä ja avenuella, mutta varoitteluista johtuen pyrimme vältteleen ylöspäin tuijotteluja ja ihmettelyjä, tuolla ihmettelylle ja hämmästelylle oli aikaa ja riitti tarvetta.

New%20York%20%28227%29.jpg

New%20York%20%28242%29.jpgNew%20York%20%28260%29.jpg

Kokemuksen arovoinen setti oli myös ilmainen risteily ohi Vapauden patsaan. Palatessa kohti Manhanttania, oli silhuetti nähtävän arvoinen. Kuvat kertokoon risteilystä enemmän.

New%20York%20%28286%29.jpg

New%20York%20%28301%29.jpg

New%20York%20%28321%29.jpg

 

-Jarmo